Ervaringen en over mij

Dit zeggen klanten over mij:

 • Ik vind dat je een hele leuke manier van werken hebt. Je reageert heel goed op wat ik als cliënt aangeef en dat is heel prettig. En je gaat in op dingen die lastig zijn. Dus echt op maat voor de cliënt. Top! (Hanneke, 45 jaar)
   
 • Ik wil jou heel hartelijk danken voor je fijne en deskundige begeleiding!
  Ik heb veel geleerd van je tips en ik vond de begeleiding per mail fijn verlopen. (Julienne, 45 jaar)
   
 • Ik wil je heel erg bedanken voor je support en begeleiding!
  Het was persoonlijk en betrokken en deskundig, dank je wel! (Astrid, 45 jaar)
   
 • Jouw begeleiding heeft me op een spoor gezet waar ik me - zowel van binnen als van buiten - echt goed bij voel! Je coaching is helder, realistisch, niet soft maar wel begripvol, en altijd lekker concreet en direct toepasbaar: heel fijn! (Jorien, 56 jaar)
   
 • De laatste meting … middelomvang 88 cm! Ik was verbaasd en superblij!! Het 12 wekenprogramma heeft me goed geholpen, waarvoor dank! (Marijke, 49 jaar)
   
 • Het gaat gewoon heel goed, voel me lekker, zeker minder opvliegers en emotiebuien en pas weer met gemak maatje 40. 
  Dus Marlies, dank je wel voor je begeleiding, het delen van je kennis en het meedenken. Erg fijn! (Mireille, 45 jaar)
   
 • Ik ga alleen verder, maar zal je ook missen. Je wist altijd zo goed de kern te raken en ook de diepere lagen van mijn eetgedrag aan te spreken. Ik zal jouw berichten zeker nog geregeld nalezen. 
  Bedankt voor jouw persoonlijke en prettige aandacht! (Renée, 54 jaar)
   
 • Ontzettend bedankt voor al je tips, voor je uitgebreide mails die ik met plezier las, je persoonlijke begeleiding, echt top! Eerlijke vragen waarop je eerlijke antwoorden wilt, logisch want het heeft geen zin jezelf voor de gek te houden! (Clarie, 53 jaar)
   
 • Weinig eten en niet afvallen, het beheerste mij. Diverse afvalpogingen, die wel lukten maar geen stand hielden, en de vroege overgang zorgden ervoor dat ik te zwaar bleef. Lijf & Lijn heeft mij geleerd om naar mijn lichaam te luisteren en anders naar eten te kijken. Het is leuk om er meer over te weten, om meer te eten (!), om keuzes te maken die geen consequenties hebben voor je gewicht en als eindresultaat: je streefgewicht bereiken!! Ik vond het niet moeilijk en ben zelfs creatiever geworden in de keuken. Ook het gezin is gezonder gaan eten, een bijkomend voordeel wat Lijf & Lijn biedt voor een aantrekkelijke prijs! Conclusie: een paar kledingmaten kleiner en elke dag met plezier eten zonder schuldgevoel! (Heco, 47 jaar)
   
 • Ik heb mijn eetpatroon aangepast op basis van jouw adviezen na de voedingsanalyse. Ik merk dat het werkt! Ik heb al twee weken geen opvliegers meer, ik heb geen snacktrek meer en ik heb meer energie! Mijn doel is nu om verder af te vallen.
  (Stella, 49 jaar)
   
 • Ik kon mij in het begin niet goed voorstellen hoe jij mij via e-mail kon begeleiden, maar dat heb je super gedaan. Heel goed om geen kant en klare weekmenu's te maken, maar mij zelf na te laten denken. Een stukje bewustwording. De wekelijkse keuzelijsten en stappenplannen vond ik een mooie aanvulling op de eventuele vragen die ik zelf had. Bedankt voor de begeleiding en eyeopeners! (Marion, 53 jaar) 
   
 • Door bij Lijf & Lijn nu eens echt aan de slag te gaan met een gezonde levensstijl heb ik helemaal opnieuw geleerd om met eten om te gaan. Ik weet nu weer wat ik eigenlijk per dag zou moeten eten om mij, zonder hongergevoel, energiek te voelen en op gewicht te blijven. Daarnaast helpt Marlies mij om inzicht te krijgen in mijn eetgedrag: hoe ik met eten omga en welke koppelingen ik maak tussen eten en bijvoorbeeld emoties of gewoontes. Daardoor kan ik dat ook gaan aanpakken. Ik vind het heerlijk om steeds nieuwe dingen te leren over eten en eetgedrag, altijd terecht te kunnen bij Marlies voor vragen en tips. Er ging een wereld voor me open en het afvallen gaat vaak vanzelf! (Roelie, 28 jaar)
   
 • Via mijn schoonzus hoorde ik van Lijf & Lijn. Al jaren liep ik te worstelen met mijn overgewicht en het werd elk jaar meer. Ik was inmiddels in de gevarenzone terecht gekomen. Ik heb mij aangemeld bij Lijf & Lijn en ben bijzonder goed geholpen door Marlies. Zij heeft veel geduld met mij gehad en mij een nieuwe manier geleerd om te kijken naar voedsel. Ik ben door Marlies eigenlijk geherprogrammeerd en dat heeft tot resultaat gehad dat ik nu een gezond gewicht heb! Wie had dat durven dromen? Ik zeker niet! Ik ben erg blij dat ik mij aangemeld heb en wens Marlies alle goeds voor de toekomst. (Sofie, 43 jaar)
   
 • Ik vond het heel interessant om wekelijks wat van Marlies te leren. Ik heb gemerkt dat ik in de afgelopen tijd bewuster keuzes ben gaan maken als het gaat om eten, eetgewoontes en boodschappen doen. Mijn boodschappenvoorraad ziet er nu ook wat anders uit. Het betekent niet dat ik nu altijd goede keuzes maak maar wel steeds meer. Die bewustwording is heel fijn en ik leer zelf ook creatiever na te denken. En met alle antwoorden en bijlages van Marlies heb ik een mooi naslagwerkje waar ik uit kan putten. Dankjewel Marlies! (Mirjam, 33 jaar)
   
 • Ik ben enthousiast over het product van Lijf & Lijn. Na heel wat jaren van jojoën nu op zoek gegaan naar een manier van eten die ik de rest van mijn leven kan volhouden, waarbij ik gezond eet en ook nog kan afvallen. Niet mijn hele eetgedrag hoeft te veranderen, maar kleine veranderingen toepassen. Het digitale contact met Marlies op mijn vaste weegdag helpt me om dit voor elkaar te krijgen en geeft me net dat steuntje in de rug als ik een keer weinig afgevallen ben om toch door te zetten. Het is een heel proces in mijn hoofd, leren om niet de weegschaal op de eerste plaats te zetten, maar gezond eten kiezen zodat mijn gewicht 'vanzelf' naar beneden gaat. En wat echt geweldig is van deze manier van eten: ik heb energie voor tien! Ik weet zeker: voor mij nooit meer een dieet! (Ingrid, 49 jaar)
   
 • Nadat mijn man met goed resultaat 12 weken onder de hoede van Marlies was geweest, mocht ik ook. Ik wilde graag een paar kilo kwijt en hoopte ook wat minder overgangsklachten te hebben. Dat lukte! Wat het meest opvalt, is dat ik veel minder pijnlijke benen heb als ik in bed lig. Het 'andere' eten is goed vol te houden. Je hebt geen hongergevoel en wel het idee dat je de goede dingen eet. Al met al.....'dik' tevreden! (Day, 55 jaar)


Mijn naam is Marlies van Dooren en ik ben 56 jaar jong.
Ik ben getrouwd en heb drie volwassen kinderen.

Voeding is al mijn hele leven lang mijn passie.
Eind 2009 ben ik gestart in mijn eigen praktijk voor gewichtsbeheersing en voedingsadvies met een diploma voor gewichtsconsulente op zak. Inmiddels heb ik al heel wat trainingen en cursussen gevolgd op het gebied van coaching, voeding, ziektes en de overgang.

Ik ben al 11 jaar gespecialiseerd in voeding voor vrouwen in de overgang. Zelf ben ik helaas al jong in de overgang gekomen, ik ben dus ook ervaringsdeskundige. Na veel leeswerk en onderzoek ben ik tot het schrijven van een e-book Jouw Menu in de Menopauze gekomen in 2012. 

Met een speciaal programma begeleid ik vrouwen in de overgang bij overgangsklachten en gewichtsproblemen. De veranderingen in je lichaam tijdens de overgang (vanaf ongeveer 40 jaar) vragen om aangepaste adviezen en een andere aanpak.
Meer hierover kun je hier lezen.

Naast het hart van mijn werk - mensen persoonlijk begeleiden - ben ik ook trainer voor mijn collega's van de BGN en andere zorgprofessionals op het gebied van voeding in de overgang.
Ook geef ik workshops over voeding en overgang in bedrijven, omdat de overgang op de werkvloer zorgt voor hoog en onnodig verzuim. 

Mijn man is voedingswetenschapper en mijn persoonlijk adviseur.
We hebben samen heel wat gesprekken over voeding, hij vanuit de wetenschap, ik vanuit de praktijk. Dat is een uitstekende voedingsbodem voor mijn werk!

Graag tot ziens of mail mij direct!