Zo maak je van wandelen een gewoonte!

Voor veel vrouwen is meer bewegen een lastig doel. En misschien geldt het ook voor jou?
Je begint telkens opnieuw, maar je houdt het niet vol.
Je gaat twee keer per week hardlopen, maar na een paar weken raak je door een blessure of iets anders uit je ritme en de klad komt erin. Of je koopt een strippenkaart voor de sportschool, maar het lukt je niet om te blijven gaan.

Meestal komt dit omdat je jezelf een te hoog doel stelt.
Begin klein en doe iets wat je makkelijk vol kunt houden. Zoals wandelen. 

Met deze 7 wandeltips maak je een goed begin:

 1. Maak een plan, wanneer ga je wandelen? Welk moment past in jouw dagschema? ‘s Morgens voor je werk (of naar je werk toe?), na de lunch of na het avondeten? Vaste momenten hebben gaat je helpen om het te doen (op je automatische piloot).
   
 2. Gebruik een stappenteller of smartwatch en stel een stappendoel in. Dat hoeft niet per se 10000 te zijn, je kunt ook 6000 stappen per dag instellen. Bouw het eventueel op als je het makkelijk haalt. Maar start niet te hoog.
   
 3. Begin vandaag nog, ook (of juist!) als je een conditie van niks hebt, kun je met dagelijks wandelen veel bereiken. Juist die fase geeft veel winst voor je conditie en gezondheid.
   
 4. Ken je dit Scandinavische gezegde? Er is geen slecht weer, alleen slechte kleding. Koop een vrolijke regenjas of stormparaplu en ga, desnoods iets korter. Weer of geen weer!
   
 5. Maak elke week wandelafspraken met een vriendin, collega of je buurvrouw. Je bent dan niet alleen bijgepraat, maar je hebt ook frisse lucht en beweging binnen. Bovendien stimuleer je elkaar om te bewegen!
   
 6. Maak foto’s onderweg van het moois dat je ziet in de natuur. Je zult er versteld van staan wat je allemaal tegenkomt, ook als je in de stad woont (zoals ik).
   
 7. Ga op ontdekkingstocht in je eigen buurt en zoek steeds een andere route. Of loop dezelfde route eens andersom.
   

Lees hier waarom minder zitten belangrijker is dan sporten!
 

« Terug naar het overzicht