Kookboek Over de kook!

Meer dan een kookboek voor alle vrouwen van 40 plus!

Vanaf ongeveer 40 jaar verandert er van alles in je lichaam als je vrouw bent. Vaak veroorzaakt dat klachten, soms ernstig, soms nauwelijks merkbaar, maar altijd is het zo dat je lijf van binnen verandert en aanpassing nodig heeft. Al 10 jaar geef ik voedingsadviezen specifiek aan vrouwen vanaf de overgang en met dit boek wil ik die adviezen heel dichtbij brengen, namelijk in jouw keuken. Voedingsadviezen opvolgen start met boodschappen doen, maar daarna gaat het erom dat je het ook toepast in de keuken.

Ik wil je inspireren met recepten, die niet te ingewikkeld zijn en met producten die je gewoon in de supermarkt kunt kopen. Heel gewoon, maar toch anders en speciaal voor vrouwen.

Als je tussen de 40 en 45 jaar bent, dienen de eerste klachten zich meestal al aan: opvliegers, stemmingswisselingen, slecht slapen, geheugenverlies, maar ook gewichtstoename, vermoeidheid, gewrichtspijn en somberheid horen erbij. Je kunt echt ‘over de kook’ raken. Na de menopauze - als de bescherming van oestrogenen wegvalt - neemt het risico op te hoog cholesterol, hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten en botontkalking toe.
Voeding kan veel voor je betekenen, omdat voeding op verschillende manieren verband heeft met je hormonen, je gewicht en je welzijn.

Wil je aan de slag met je lijf, je lijn en in je keuken?
Over de kook! is meer dan een kookboek voor vrouwen met:

  • 128 pagina’s
  • 85 recepten
  • veel informatie over producten, overgang en vrouwengezondheid
  • een kookwijzer voor 12 verschillende (overgangs)klachten 

Deze 12 klachten zijn: opvliegers, slecht slapen, stemmingswisselingen, vermoeidheid, moeilijk afvallen, vergeetachtigheid, rimpels, hoofdpijn en migraine, gewrichtsklachten, hoog cholesterol, hoge bloeddruk en botontkalking.

  • de prijs  €21,50 (inclusief verzendkosten)
  • gesigneerd exemplaar verkrijgbaar via het contactformulier, maar ook te bestellen bij de boekhandel of bol.com (klik op de foto)
  • ISBN-nummer 978-94-6406-561-9

Dit zijn de eerste reacties van bestellers:

* Prachtig glanzend, mooie vormgeving, lekkere recepten en veel informatie.
* Ik heb zo’n zin om erin te duiken!
* Leuk dat je er wat in hebt geschreven voor mij!
* Het ziet er picobello uit, mijn complimenten!
* Wat een geweldig boek is het! Er gaat een wereld aan informatie voor vrouwen voor mij open en de recepten zijn een succes hier thuis.
* Hele interessante tips en leuke recepten!
* Ben gelijk begonnen met lezen. Duidelijk, helder en informatief. Eerst maar lezen en dan koken.
* Ik heb het eerste recept al gemaakt, het was heerlijk!
* Het ziet er prachtig uit. Zo waardevol met alle achtergronden en hoe daar in de keuken mee om te gaan. Handige schema’s, echt een boek om vaker in te duiken. Ik zie veel lekkere recepten om mee aan de slag te gaan.
* Ik wil er graag nog 2 bestellen om cadeau te doen, wat een waardevol boek!