Afvallen als mooie bijwerking

Veel vrouwen komen bij mij om af te vallen. Blijkbaar zijn de kilo’s de trigger. Toch is het leuk om te zeggen dat in mijn begeleiding afvallen eigenlijk de bijwerking is! En dat zit zo.

Gewichtstoename heeft een oorzaak.
Er is onbalans in je voeding, zowel in de calorieën als in de voedingsstoffen. Wat daar verder ook achter zit (ziekte, teveel snoepen, een fout dieet, hormoonverandering), dit is een feit. Een gebrek aan voedingsstoffen geeft een ontevreden lichaam, je lijf zal er alles aan doen om die voedingsstoffen alsnog te krijgen. Als dit niet lukt, gaat je lichaam roepen, wat zeg ik: schreeuwen om goede voeding. En jij maar eten, terwijl je lichaam de tekorten verder opbouwt.

Als je nu eens zou beginnen bij de basis van je voeding. Waar zit de onbalans?
Herstel van de balans heeft een gunstige invloed op je kwalen, op je gewicht, op je welzijn en op je hormonen. Dit laatste zorgt er dan voor dat je je veel beter voelt in de overgang. Met verkeerde voeding of een gebrek aan noodzakelijke voedingsstoffen versterk je overgangsklachten. Je gebruikt namelijk voedingsstoffen om hormonen aan te maken en het is ook andersom: bepaalde voeding zorgt voor hormoonaanmaak die soms ongewenst is. Een voorbeeld daarvan is insuline, wat gebeurt als je teveel snelle koolhydraten eet.

Dit is precies het verschil tussen afvallen en de gezonde leefstijl leren.
Afvallen gaat soms ten koste van je gezondheid, omdat je van alles weglaat en te weinig voedingsstoffen binnenkrijgt. Het principe van alle diëten is minderen, terwijl veranderen veel belangrijker, want blijvend is. De gezonde leefstijl is zoveel meer, dan heb je naast afvallen ook nog plezier van je fit voelen, beter slapen, minder supplementen of medicijnen gebruiken en de baas worden over je opvliegers en andere overgangsklachten.

Het 12 wekenprogramma is helemaal compleet om dit voor elkaar te krijgen.
Te beginnen met de basis van jouw persoonlijke voeding. Je krijgt een voedingsanalyse, een persoonlijke advies en behandelplan met jouw eigen basismenu. In de begeleiding werken we dan in wekelijkse stappen aan de punten die voor jou relevant zijn. Zodat je het maximale eruit kunt halen.

Waar wacht je nog op?
Meld je vandaag nog aan, dan gaan we samen aan de slag!


Afvallen als mooie bijwerking
« Terug naar het overzicht