Blogs

Voedingsbodem voor jou, om te delen met anderen! 

 

 • Beloon jij jezelf met eten?
  Beloon jij jezelf met eten?
  22 oktober 2014

  Het is een feit dat volwassenen vaker eetproblemen hebben als ze als kind met eten werden gestraft of juist beloond. Als je als kind hebt geleerd dat je pas een toetje mag als je je bord leeg hebt gegeten, heb je dus eigenlijk de boodschap mee gekregen, dat het zoete toetje de beloning is voor goed gedrag. Later zul je dan jezelf ook makkelijker gaan belonen met lekkers als je dat verdiend hebt. Bijvoorbeeld na een dag hard werken of als je je rot voelt.

  › Verder lezen
 • Wat elke vrouw moet weten over overgang en borstkanker!
  Wat elke vrouw moet weten over overgang en borstkanker!
  25 september 2014

  Bij vrouwen tussen de 35 en 55 jaar is borstkanker doodsoorzaak nummer 1. 1 op de 8 vrouwen krijgt het. 75% van de borstkankerpatiƫnten is boven de 50 jaar. Bij de ontwikkeling van borstkanker spelen hormonen - met name oestrogenen - een belangrijke rol.

  › Verder lezen
 • Hoe weet je of je in de overgang bent?
  Hoe weet je of je in de overgang bent?
  26 augustus 2014

  Elke vrouw zal er aan moeten geloven, want de overgang is onvermijdelijk. Al verloopt dit proces bij iedere vrouw weer anders, toch krijgen de meeste vrouwen klachten en last van gewichtstoename. De overgang begint bij de meeste vrouwen tussen 40 en 45 jaar en het hele proces duurt ongeveer 10 jaar. Je merkt meestal het eerst aan je menstruaties dat de overgang is begonnen. Je menstruaties worden onregelmatiger, je slaat eens een keer over en dan opeens is het weer hevig. Ook opvliegers horen bij de eerste symptomen en komen bij de meeste vrouwen voor, zij het in meer of mindere mate.

  › Verder lezen
 • Ga je ook MORGEN beginnen met afvallen?
  Ga je ook MORGEN beginnen met afvallen?
  25 juli 2014

  Wie kent het niet? Je wilt af gaan vallen en vindt telkens wel een reden om het uit te stellen: morgen, volgende week, eerst dat feestje, na de vakantie... En toegegeven, het besluit om af te gaan vallen is best een stap. Je denkt vooral aan wat je dan niet meer mag en aan wat je moet doen om op je streefgewicht te komen. Het zal even doorbijten worden, dus vind je het gek dat je er tegenop ziet? Weet je wat mijn reactie is? Afvallen op die manier werkt niet, daar hoef je niet eens aan te beginnen!

  › Verder lezen
«  < 7 8 9