Blogs

Voedingsbodem voor jou, om te delen met anderen! 

 

 • Hoe gezond zijn smoothies?
  Hoe gezond zijn smoothies?
  24 augustus 2016

  Smoothies zijn hip en hebben een gezond imago. Vooral door de opsomming van wat er allemaal in zit en ingegeven door het feit dat we te weinig groente en fruit eten. Als je fruit of groente eet, komen de voedingsstoffen via kauwen op een rustig tempo binnen in je lichaam. Dit zorgt ervoor dat je lijf

  › Verder lezen
 • 5 voedingstips tegen rimpels
  5 voedingstips tegen rimpels
  11 augustus 2016

  Al vanaf je twintigste levensjaar neemt de hoeveelheid collageen af en wordt je huid minder strak. De elasticiteit neemt af en je huid wordt dunner. Het gevolg is lijntjes die steeds meer zichtbaar worden en op den duur rimpels worden. In de overgang versnelt dit proces, omdat oestrogenen afnemen. Oestrogenen zorgen voor een goede vochtbalans en collageen in de huid. 6 voedingstips voor een gladdere huid:

  › Verder lezen
 • Hoeveel water moet je drinken per dag?
  Hoeveel water moet je drinken per dag?
  20 juli 2016

  Vrouwen bestaan voor 55% uit water, mannen zelfs voor 60%. Water drinken is voor sommige mensen een moeilijke opgave. Je hoeft niet te overdrijven, maar drink wel genoeg. Dat is belangrijk voor je gezondheid en bij afvallen. Waarom?

  › Verder lezen
 • Wat kun je doen bij gewrichtspijn in de overgang?
  Wat kun je doen bij gewrichtspijn in de overgang?
  5 juli 2016

  Tijdens de overgang schommelt de hoeveelheid oestrogenen in je lichaam en na de overgang heeft het oestrogeenpeil blijvend een dieptepunt bereikt. Dit heeft nare gevolgen, onder andere voor je gewrichten. Oestrogenen hebben een gunstige invloed op vochtigheid en doorbloeding van je gewrichten. Na de overgang neemt dit gunstige effect dus af en dat maakt dat er minder

  › Verder lezen
 • 5 praktische tips voor emotie-eters
  5 praktische tips voor emotie-eters
  14 juni 2016

  Ben jij ook grootgebracht met het bekende snoepje op je knie als je gevallen was? Of met iets lekkers als je even lief ging spelen? Of met een toetje als je je bord leeg at? Het is in onze opvoeding al begonnen: snoep en lekkers voor de troost of als beloning. Zo leer je om gevoelens te bedekken met eten. Herken je dit? Probeer dan eens deze tips om het patroon te doorbreken:

  › Verder lezen
 • 10 panklare tips om meer bonen te eten
  10 panklare tips om meer bonen te eten
  10 mei 2016

  Bonen zijn voedzaam en een goede bron van vezels en eiwitten. Veel mensen eten bonen als groente, terwijl ze dat nu juist niet zijn. Het zijn wel prima vleesvervangers, omdat ze goede eiwitten en ijzer bevatten. Wel mist vitamine B12, dat is alleen te vinden in dierlijke producten. Om je te inspireren om meer bonen te eten, zijn hier 10 snelle recepten:

  › Verder lezen
 • 7 tips om geen supplementen te hoeven slikken
  7 tips om geen supplementen te hoeven slikken
  10 februari 2016

  Supplementen zijn hip, hot en booming. Steeds vaker zoeken we de oplossing voor een gezondheidsprobleem in zelfzorg via een pot pillen. Niet in de laatste plaats door goeroes die zonder opleiding maar met hun ‘gezonde verstand’ allerlei informatie de wereld in slingeren via internet en natuurlijk een verdienmodel uitwerken. Want met die pillen wordt goud geld verdiend. Schat je voeding op waarde!

  › Verder lezen
 • Waarom we ons laten inpakken door de romantiek van boerenproducten
  Waarom we ons laten inpakken door de romantiek van boerenproducten
  26 januari 2016

  We hebben graag romantische ideeën over voeding. We denken graag aan boerderijen en wuivend koren in de zon, aan zoemende bijen die voor ons een pot honing bij elkaar scharrelen, van kippetjes die vrij rond rennen en kakelverse eieren leggen. Zouden daarom oermensen zo hip zijn?

  › Verder lezen
 • 4 signalen die je vertellen dat je hormonen uit balans zijn
  4 signalen die je vertellen dat je hormonen uit balans zijn
  27 oktober 2015

  Het woord hormoon komt van het Griekse hormao en betekent: in beweging zetten. Hormonen hebben de belangrijke taak om allerlei processen in ons lichaam te regelen, zoals bijvoorbeeld stofwisseling, spijsvertering, orgaanfunctie, waterhuishouding, gedrag, gevoel en emoties. Ze zijn dus erg belangrijk om balans te houden en gezond te blijven. Je kunt je dan ook voorstellen wat er gebeurt als je hormonen uit balans zijn…

  › Verder lezen
 • Ik heb geen tijd om gezond te eten!
  Ik heb geen tijd om gezond te eten!
  17 september 2015

  Veel te vaak hoor ik zeggen dat iemand geen tijd heeft om gezond te eten of te koken. Blijkbaar bestaat het idee dat gezond eten veel moeite kost… Dit is echt een misverstand, gezondheid en gemak gaan prima samen! Het zou zomaar je alibi kunnen worden: ik heb geen tijd om gezond te eten. Maar weinig tijd hebben is geen excuus om ongezond te eten. Vaak hebben we

  › Verder lezen
«  < 3 4 5 6 7 >