Blogs

Voedingsbodem voor jou, om te delen met anderen! 

 

 • Voedingstips bij haaruitval in de overgang
  Voedingstips bij haaruitval in de overgang
  8 november 2016

  Hormoonveranderingen spelen een rol bij haaruitval. Het is vaak al te merken in het allervroegste stadium van de overgang, dan kun je je haar bij bosjes verliezen zonder verdere klachten en terwijl je nog gewoon menstrueert. Ben je zo rond de 40 jaar, herken het dan als symptoom van de overgang! Na de overgang worden vrouwen meer man met een buik, snorharen en ja, ook kaalheid. Dat komt omdat oestrogenen een positief effect hebben op haargroei en haarconditie. Als je oestrogeenpeil na de menopauze

  › Verder lezen
 • Afvallen met mental coaching
  Afvallen met mental coaching
  19 oktober 2016

  In mijn praktijk kom ik het veel tegen, vrouwen die worstelen met mislukkingen op het gebied van afvallen en eten. Het is heel logisch dat falen je negatief maakt en het gevolg is dat elke volgende poging je ook geen succes en goede resultaten brengt. Je komt in een negatieve spiraal terecht van gedachten die je niet verder helpen, maar juist blokkeren. Deze gedachten zorgen ervoor dat de huidige, ongewenste situatie blijft bestaan. Afvallen lukt niet!

  › Verder lezen
 • De overgang is risicofactor voor hart- en vaatziekten
  De overgang is risicofactor voor hart- en vaatziekten
  29 september 2016

  Wetenschappelijk onderzoek naar hartziekten is vooral gedaan bij mannen. Nu hart- en vaatziekten doodsoorzaak nummer 1 zijn bij vrouwen, is er nieuw onderzoek nodig omdat het bij vrouwen anders blijkt te werken dan bij mannen. 1. Vrouwen krijgen op latere leeftijd klachten dan mannen (pas na de overgang) 2. Bij vrouwen zijn de symptomen

  › Verder lezen
 • Hoe gezond zijn smoothies?
  Hoe gezond zijn smoothies?
  24 augustus 2016

  Smoothies zijn hip en hebben een gezond imago. Vooral door de opsomming van wat er allemaal in zit en ingegeven door het feit dat we te weinig groente en fruit eten. Als je fruit of groente eet, komen de voedingsstoffen via kauwen op een rustig tempo binnen in je lichaam. Dit zorgt ervoor dat je lijf

  › Verder lezen
 • 5 voedingstips tegen rimpels
  5 voedingstips tegen rimpels
  11 augustus 2016

  Al vanaf je twintigste levensjaar neemt de hoeveelheid collageen af en wordt je huid minder strak. De elasticiteit neemt af en je huid wordt dunner. Het gevolg is lijntjes die steeds meer zichtbaar worden en op den duur rimpels worden. In de overgang versnelt dit proces, omdat oestrogenen afnemen. Oestrogenen zorgen voor een goede vochtbalans en collageen in de huid. 6 voedingstips voor een gladdere huid:

  › Verder lezen
 • Hoeveel water moet je drinken per dag?
  Hoeveel water moet je drinken per dag?
  20 juli 2016

  Vrouwen bestaan voor 55% uit water, mannen zelfs voor 60%. Water drinken is voor sommige mensen een moeilijke opgave. Je hoeft niet te overdrijven, maar drink wel genoeg. Dat is belangrijk voor je gezondheid en bij afvallen. Waarom?

  › Verder lezen
 • Wat kun je doen bij gewrichtspijn in de overgang?
  Wat kun je doen bij gewrichtspijn in de overgang?
  5 juli 2016

  Tijdens de overgang schommelt de hoeveelheid oestrogenen in je lichaam en na de overgang heeft het oestrogeenpeil blijvend een dieptepunt bereikt. Dit heeft nare gevolgen, onder andere voor je gewrichten. Oestrogenen hebben een gunstige invloed op vochtigheid en doorbloeding van je gewrichten. Na de overgang neemt dit gunstige effect dus af en dat maakt dat er minder

  › Verder lezen
 • 5 praktische tips voor emotie-eters
  5 praktische tips voor emotie-eters
  14 juni 2016

  Ben jij ook grootgebracht met het bekende snoepje op je knie als je gevallen was? Of met iets lekkers als je even lief ging spelen? Of met een toetje als je je bord leeg at? Het is in onze opvoeding al begonnen: snoep en lekkers voor de troost of als beloning. Zo leer je om gevoelens te bedekken met eten. Herken je dit? Probeer dan eens deze tips om het patroon te doorbreken:

  › Verder lezen
 • 10 panklare tips om meer bonen te eten
  10 panklare tips om meer bonen te eten
  10 mei 2016

  Bonen zijn voedzaam en een goede bron van vezels en eiwitten. Veel mensen eten bonen als groente, terwijl ze dat nu juist niet zijn. Het zijn wel prima vleesvervangers, omdat ze goede eiwitten en ijzer bevatten. Wel mist vitamine B12, dat is alleen te vinden in dierlijke producten. Om je te inspireren om meer bonen te eten, zijn hier 10 snelle recepten:

  › Verder lezen
 • 7 tips om geen supplementen te hoeven slikken
  7 tips om geen supplementen te hoeven slikken
  10 februari 2016

  Supplementen zijn hip, hot en booming. Steeds vaker zoeken we de oplossing voor een gezondheidsprobleem in zelfzorg via een pot pillen. Niet in de laatste plaats door goeroes die zonder opleiding maar met hun ‘gezonde verstand’ allerlei informatie de wereld in slingeren via internet en natuurlijk een verdienmodel uitwerken. Want met die pillen wordt goud geld verdiend. Schat je voeding op waarde!

  › Verder lezen
«  < 3 4 5 6 7 >