Blogs

Voedingsbodem voor jou, om te delen met anderen! 

 

 • Gebruik je huis(houden) als sportschool
  Gebruik je huis(houden) als sportschool
  6 juni 2018

  We zitten te veel en bewegen te weinig. Dat horen we vaak en het klopt ook voor de meesten van ons. We hebben ook een makkelijk en luxe leven. Je stapt in de auto of op je scooter, de elektrische fiets is hip, stofzuigen, dweilen en ramen zemen laten we graag aan de huishoudelijke hulp over, de afstandsbediening zorgt ervoor dat we lekker

  › Verder lezen
 • Overgang en stemmingswisselingen
  Overgang en stemmingswisselingen
  17 mei 2018

  Zomaar in huilen uitbarsten of om niks boos worden. Je somber voelen en wegkruipen, opeens geen zin meer hebben om naar feestjes te gaan, terwijl je altijd zo'n vrolijke vrouw was. Je bent uit balans en voelt je labiel...

  › Verder lezen
 • 10 verbeterstappen naar een gezonder eetpatroon
  10 verbeterstappen naar een gezonder eetpatroon
  18 april 2018

  Ik stond vandaag bij de bakker in de rij om een volkorenbrood met sesam te kopen. De mensen voor mij kochten zonder uitzondering rommel: witte puntjes, gevulde koeken, tompoezen, eierkoeken, slagroomgebakjes… Ook in de supermarkt rijden er heel wat boodschappenkarretjes rond volgeladen met eten dat je geen voedsel kunt noemen. Kijk eens in jouw boodschappenkarretje!

  › Verder lezen
 • Zuivel en botontkalking, oorzaak of gevolg?
  Zuivel en botontkalking, oorzaak of gevolg?
  27 februari 2018

  In Westerse landen wordt meer zuivel gebruikt en komt osteoporose vaker voor dan in landen waar weinig zuivel wordt gebruikt. Maar kun je daarom zuivel de schuld geven van botontkalking?

  › Verder lezen
 • Gastblog - De rijpere huid & make-up
  Gastblog - De rijpere huid & make-up
  6 februari 2018

  Een ouder wordende huid vraagt extra aandacht en verzorging. Naast jouw mooiste kleuren en eigen stijlpersoonlijkheid is make-up een fijn middel om er verzorgd uit te zien. Goed voor jezelf zorgen begint van binnen.

  › Verder lezen
 • Soja, waarom ja!
  Soja, waarom ja!
  23 januari 2018

  Vrouwen in de overgang adviseer ik sojaproducten te gebruiken. Ik merk vaak aan de reacties dat soja een negatieve bijsmaak heeft. Dat komt door berichten in de media en het is ook lastig om feiten en meningen niet te verwarren in deze discussie. Hoe zit het?

  › Verder lezen
 • Gastblog - 13 kledingtips voor een veranderend figuur
  Gastblog - 13 kledingtips voor een veranderend figuur
  30 november 2017

  Als je in de overgang komt veranderen je lichaamsproporties en je gewicht neemt soms toe. Ik merk vaak dat vrouwen in de overgang zich afvragen of ze nog wel aantrekkelijk zijn. Het tegendeel is waar! Juist je innerlijke schoonheid die door je jaren meer en meer zichtbaar wordt maakt je uniek! Hieronder vind je een aantal tips hoe je het positieve kunt accentueren en datgene wat jij minder mooi vindt, kan camoufleren. Ook vind je handige kledingtips voor in de overgang.

  › Verder lezen
 • Gastblog - Tips voor je mooiste kleuren in de overgang
  Gastblog - Tips voor je mooiste kleuren in de overgang
  31 oktober 2017

  Tijdens de overgang veranderen de lichaamsproporties. Er komen rolletjes op plaatsen waar je ze liever niet hebt, er treedt pigmentverlies op en je huid wordt minder elastisch. In de overgang is het belangrijk om het accent op je mooie lichaamseigenschappen te leggen. Maar hoe doe je dat? Larinda Bok, imageconsultant van Unique Kleur & Stijl legt het uit.

  › Verder lezen
 • Snoepen, verbied het jezelf niet!
  Snoepen, verbied het jezelf niet!
  11 oktober 2017

  Snoepen doen we allemaal en het mag ook op z’n tijd. Je lijf en vooral je brein (!) heeft een hoge behoefte aan glucose, want dat wordt gebruikt als bron van energie. Dat verklaart ook onze zoetbehoefte, want je bloedsuikerspiegel moet voortdurend op peil gehouden worden. Snoepen heeft twee kanten:

  › Verder lezen
 • Gewone patat, ovenfriet of de Airfryer?
  Gewone patat, ovenfriet of de Airfryer?
  13 september 2017

  Gefrituurd eten is vet en bevat bovendien acrylamide. Acrylamide ontstaat als je zetmeelrijke producten verhit boven de 120°C. Het gaat vooral om gefrituurde aardappelproducten zoals patat. Acrylamide is een schadelijke stof, die mogelijk kankerverwekkend is. Is ovenfriet beter dan gewone patat?

  › Verder lezen
 < 1 2 3 4 5 >  »