Blogs

Voedingsbodem voor jou, om te delen met anderen! 

 

 • 6 voordelen van online begeleiding
  6 voordelen van online begeleiding
  22 oktober 2020

  Wat je live doet kan ook via mail. Hoewel je de non-verbale communicatie mist, is het verbale contact vaak beter en diepgaander. Schrijven werkt zo goed!

  › Verder lezen
 • Haaruitval en snorharen gaan samen in de overgang
  Haaruitval en snorharen gaan samen in de overgang
  27 augustus 2020

  Haaruitval is een gevolg van de hormoonveranderingen in de overgang en ontstaat meestal al in het vroegste stadium van de overgang als je nog gewoon menstrueert. Het kan daarom voor paniek zorgen, terwijl het een verklaarbaar gevolg is van de overgang. De meeste vrouwen zullen het ook herkennen van de tijd na een bevalling. Ik wel tenminste... Na de overgang worden vrouwen meer man met een buik, snorharen en ja, ook kaalheid. Dat komt omdat

  › Verder lezen
 • Koolhydraatarm dieet is slecht voor vrouwen in en na de overgang
  Koolhydraatarm dieet is slecht voor vrouwen in en na de overgang
  29 juli 2020

  Het koolhydraatarme dieet is populair en ik kom bij vrijwel iedereen in mijn praktijk invloeden hiervan tegen. Vaak wordt brood weggelaten en wordt er veel vlees, vis, ei en kaas gegeten. In deze blog wil ik er eens op ingaan wat de gevolgen hiervan zijn voor je gezondheid als je vrouw in de overgang bent en daarna.

  › Verder lezen
 • 10 gezonde maaltijden voor op de camping
  10 gezonde maaltijden voor op de camping
  3 juli 2020

  Koken op de camping is voor de meeste mensen een uitdaging. Je hebt minder kookpitten en pannen tot je beschikking, het is (hopelijk ?) warm buiten en je hebt ook weinig zin om lang in de (buiten)keuken te staan. Geen nood, een gezonde maaltijd kan zo op je picknicktafel staan!

  › Verder lezen
 • 4 tips voor een gezonde en slanke zomer
  4 tips voor een gezonde en slanke zomer
  5 juni 2020

  De zomer staat voor de deur. De tijd bij uitstek dat we slank willen zijn en ons willen vertonen in luchtige kleding. Voel je je zwaar en verstop je je lijf het liefst in je kleren? Pak dan de volgende vier tips op om je lichter te voelen:

  › Verder lezen
 • De overgang en vermoeidheid
  De overgang en vermoeidheid
  7 mei 2020

  Je had altijd zoveel energie en opeens is het weg. Je voelt je moe en lusteloos en hebt nergens meer zin in. Dit overkomt veel vrouwen in de overgangsjaren.

  › Verder lezen
 • Is verzadigd vet slecht voor je?
  Is verzadigd vet slecht voor je?
  21 april 2020

  Het is een discussie om van in de war te raken, hoe zit het toch met dat verzadigde vet? Snap jij het nog? Met één belangrijke tip verbeter jij je eetpatroon!

  › Verder lezen
 • Je voelt je zoveel lekkerder als je gezond eet
  Je voelt je zoveel lekkerder als je gezond eet
  25 maart 2020

  Sinds de komst van Corona in ons leven zijn we allemaal genoodzaakt om veel thuis te zijn. Alles wat je gewend was, mag niet meer of moet in andere vorm. En dat doet wat met jou en met mij… Het is niet onwaarschijnlijk dat je helemaal uit je ritme bent. Dan is de kans groot dat ook je ritme met eten verdwenen is. En onregelmatig eten zorgt weer voor meer eten en slechte keuzes. Als iets nu een goed idee is dan is het gezond eten, dat is belangrijk voor je weerstand en hoe je je voelt. Lees de tips!

  › Verder lezen
 • Krijg je borstkanker van soja?
  Krijg je borstkanker van soja?
  11 maart 2020

  Oestrogenen hebben invloed op het risico om borstkanker te krijgen: hoe langer je lijf wordt blootgesteld aan oestrogeen, hoe hoger het risico. Vandaar dat zwangerschap en vroeg in de overgang komen je beschermen tegen het krijgen van borstkanker.

  › Verder lezen
 • Een gezonde leefstijl begint in je hoofd
  Een gezonde leefstijl begint in je hoofd
  12 februari 2020

  Door de tijd heen heb je een automatisch patroon aangeleerd van wat je meestal als eerste denkt in situaties. 95% van je gedachten zijn elke dag hetzelfde en 80% van deze gedachten zijn negatief! Negatieve gedachten zijn gedachten die jij je brein zelf hebt laten weten. Bewust of onbewust.

  › Verder lezen
 < 1 2 3 4 5 >  »