Blogs

Voedingsbodem voor jou, om te delen met anderen! 

 

 • De oplossing bij stuiterende hormonen in de overgang
  De oplossing bij stuiterende hormonen in de overgang
  8 mei 2021

  Hormonen, ze laten je soms goed weten wat ze allemaal kunnen. Als je stabiel bent merk je weinig van ze, maar als er schommelingen zijn, dan ben je de klos. Hormonen zijn stofjes die alle organen aansturen. Ze doen dat door kleine beetjes afgifte in je bloed, waarmee het vervoerd wordt naar de juiste plek. Een klein beetje verandering zorgt voor veel verwarring. Dit is dus precies wat je ervaart in de overgang.

  › Verder lezen
 • Je weerstand is belangrijker dan ooit
  Je weerstand is belangrijker dan ooit
  23 maart 2021

  Een goede weerstand is belangrijk voor je gezondheid. En nu het Coronavirus rondwaart hebben we er meer belangstelling voor dan ooit. 70% van je immuunsysteem zit in je darmen. Lees de voedingstips!

  › Verder lezen
 • Burn-out of de overgang?
  Burn-out of de overgang?
  26 februari 2021

  Bij een burn-out horen klachten als (over)vermoeidheid, slecht slapen, hoofdpijn, prikkelbaarheid, somberheid, huilbuien, angsten, niet meer kunnen ontspannen, gejaagdheid, vergeetachtigheid en paniekaanvallen. Dit zijn ook allemaal klachten die bij de overgang kunnen horen.

  › Verder lezen
 • Comfortfood, maar dan gezond
  Comfortfood, maar dan gezond
  27 januari 2021

  Comfortfood is warm, romig en zacht. Je zintuigen wentelen zich in het comfortabel gevoel van een gerecht met warmte-effect en een hoge verzadigingsfactor. Heerlijk dat voeding zo’n effect kan hebben, naast een arm om je schouder, een warme sjaal en een hete douche. 8 tips voor gezond comfortfood:

  › Verder lezen
 • 10 tips voor gezonde feestdagen!
  10 tips voor gezonde feestdagen!
  16 december 2020

  Juist als je zelf gezond eet en bezig bent, schrik je soms van wat anderen allemaal in hun mond stoppen. En waarom zou je mee gaan doen omdat het december is? Andere aspecten van feest zijn toch minstens zo belangrijk? Richt daar je aandacht op en maak verschil!

  › Verder lezen
 • Hoe je lijf verandert in de overgang
  Hoe je lijf verandert in de overgang
  24 november 2020

  In de overgang verandert er van alles in je lichaam. Ook als je geen klachten ervaart, vinden deze veranderingen wel plaats. Het is daarom voor iedere vrouw belangrijk om op de hoogte te zijn van wat je zelf kunt doen om gezond te blijven en je risico’s te beperken.

  › Verder lezen
 • 6 voordelen van online begeleiding
  6 voordelen van online begeleiding
  22 oktober 2020

  Wat je live doet kan ook via mail. Hoewel je de non-verbale communicatie mist, is het verbale contact vaak beter en diepgaander. Schrijven werkt zo goed!

  › Verder lezen
 • Haaruitval en snorharen gaan samen in de overgang
  Haaruitval en snorharen gaan samen in de overgang
  27 augustus 2020

  Haaruitval is een gevolg van de hormoonveranderingen in de overgang en ontstaat meestal al in het vroegste stadium van de overgang als je nog gewoon menstrueert. Het kan daarom voor paniek zorgen, terwijl het een verklaarbaar gevolg is van de overgang. De meeste vrouwen zullen het ook herkennen van de tijd na een bevalling. Ik wel tenminste... Na de overgang worden vrouwen meer man met een buik, snorharen en ja, ook kaalheid. Dat komt omdat

  › Verder lezen
 • Koolhydraatarm dieet is slecht voor vrouwen in en na de overgang
  Koolhydraatarm dieet is slecht voor vrouwen in en na de overgang
  29 juli 2020

  Het koolhydraatarme dieet is populair en ik kom bij vrijwel iedereen in mijn praktijk invloeden hiervan tegen. Vaak wordt brood weggelaten en wordt er veel vlees, vis, ei en kaas gegeten. In deze blog wil ik er eens op ingaan wat de gevolgen hiervan zijn voor je gezondheid als je vrouw in de overgang bent en daarna.

  › Verder lezen
 • 10 gezonde maaltijden voor op de camping
  10 gezonde maaltijden voor op de camping
  3 juli 2020

  Koken op de camping is voor de meeste mensen een uitdaging. Je hebt minder kookpitten en pannen tot je beschikking, het is (hopelijk ?) warm buiten en je hebt ook weinig zin om lang in de (buiten)keuken te staan. Geen nood, een gezonde maaltijd kan zo op je picknicktafel staan!

  › Verder lezen
 < 1 2 3 4 >  »