Blogs

Voedingsbodem voor jou, om te delen met anderen! 

 

 • Een gezonde leefstijl begint in je hoofd
  Een gezonde leefstijl begint in je hoofd
  12 februari 2020

  Door de tijd heen heb je een automatisch patroon aangeleerd van wat je meestal als eerste denkt in situaties. 95% van je gedachten zijn elke dag hetzelfde en 80% van deze gedachten zijn negatief! Negatieve gedachten zijn gedachten die jij je brein zelf hebt laten weten. Bewust of onbewust.

  › Verder lezen
 • Vergeetachtig zijn in de overgang
  Vergeetachtig zijn in de overgang
  23 januari 2020

  Veel vrouwen ervaren achteruitgang van geheugen en concentratie in de overgangsjaren. Het kan voelen als een soort vaagheid in je gedachten, je krijgt het niet goed op een rijtje. Ook kan het zijn dat je moeilijker op woorden kunt komen, dat je woorden omdraait, iets zegt wat niet helemaal klopt of dat je de naam van iemand of je pincode niet meer weet.

  › Verder lezen
 • 7 tips voor een gezonde start van 2020
  7 tips voor een gezonde start van 2020
  3 januari 2020

  Wil jij in 2020 ook slanker en fitter zijn? Maak dan een gezonde start en richt je op verandering. Het heeft geen enkele zin om fanatiek te stoppen met eten en een streng dieet te volgen om in korte tijd veel af te vallen. Je lijf reageert daar verkeerd op en gaat juist alles vasthouden.

  › Verder lezen
 • Kunstmatige overgang, wat zijn de oorzaken?
  Kunstmatige overgang, wat zijn de oorzaken?
  3 december 2019

  De overgang kunnen we niet overslaan, het is net als de puberteit een fase van je leven die erbij hoort. De meeste vrouwen komen (gelukkig) op natuurlijke wijze in de overgang. Dit gebeurt als de productie van oestrogenen afneemt aan het einde van de vruchtbare leeftijd. Maar het kan ook dat de overgang voortijdig begint. Daar kunnen meerdere oorzaken voor zijn:

  › Verder lezen
 • Proosten op je gezondheid?
  Proosten op je gezondheid?
  16 oktober 2019

  Alcohol is jarenlang in verband gebracht met je gezondheid. Matig alcoholgebruik zou een gunstig effect zou hebben op hart- en vaatziekten. Maar er is ook wat veranderd.

  › Verder lezen
 • 5 werkwoorden voor een gezond eetpatroon
  5 werkwoorden voor een gezond eetpatroon
  25 september 2019

  Er is informatie in overvloed beschikbaar over eten. En…… er is ook eten in overvloed beschikbaar :) We hoeven ons in elk geval niet meer druk te maken of we wel (genoeg) kunnen eten om ons lichaam te onderhouden.

  › Verder lezen
 • Oestrogenen zijn zorghormonen
  Oestrogenen zijn zorghormonen
  4 september 2019

  Heb je ook - al dan niet serieuze - plannen om je leven om te gooien? Om je baan op te zeggen, om op reis te gaan, om een sabbatical te nemen, om de boel de boel te laten? Weet je dat dit past bij vrouwen in de overgang? Het is ook te verklaren.

  › Verder lezen
 • Peptalk voor vrouwen in de overgang
  Peptalk voor vrouwen in de overgang
  9 augustus 2019

  De overgang is net als de puberteit een fase in je leven waar je doorheen moet. Er wordt veel negatiefs over geschreven, het is kommer en kwel. Wat nu als je het eens anders bekijkt?

  › Verder lezen
 • Een slimme Sara is op haar overgang voorbereid
  Een slimme Sara is op haar overgang voorbereid
  11 juni 2019

  Het valt me op dat vrouwen veel te vaak slecht zijn voorbereid op de overgang. En ik geef eerlijk toe dat ik dat zelf ook niet was. De overgang begon bij mij namelijk toen ik 36 jaar was en dan denk je nog niet aan zulke dingen. Dat betekende ook geen herkenning van bepaalde klachten, niet weten wat er aan de hand was en geen goede aanpak om je beter te voelen. Dat gun ik jou anders!

  › Verder lezen
 • De overgang en stress gaan niet samen
  De overgang en stress gaan niet samen
  16 april 2019

  Als je eierstokken minder oestrogeen produceren, gaan de bijnieren helpen met oestrogeen aanmaken. De bijnieren hebben ook als taak om cortisol aan te maken en krijgen dus vanaf de overgang een dubbele taak. Als je veel stress hebt zijn je bijnieren vooral druk met het maken van cortisol en zal de aanmaak van oestrogenen minder goed lukken. Dat zorgt ervoor dat je meer last kunt ervaren van overgangsklachten.

  › Verder lezen
 < 1 2 3 4 >  »