Blogs

Voedingsbodem voor jou, om te delen met anderen! 

 

 • Afvallen als mooie bijwerking
  Afvallen als mooie bijwerking
  6 januari 2022

  Veel vrouwen komen bij mij om af te vallen. Blijkbaar zijn de kilo’s de trigger. Toch is het leuk om te zeggen dat in mijn begeleiding afvallen eigenlijk de bijwerking is! En dat zit zo.

  › Verder lezen
 • Waarom afvallen zo lastig is in de overgang
  Waarom afvallen zo lastig is in de overgang
  26 november 2021

  Afvallen is niet makkelijk, zeker niet als je in de overgang komt. Het is ook nog andersom: in de overgangsjaren neemt het gewicht en buikvet bij de meeste vrouwen toe. Soms is het al moeilijk om op gewicht te blijven, laat staan af te vallen. Lees hoe het zit en wat je kunt doen!

  › Verder lezen
 • Huidproblemen in de overgang
  Huidproblemen in de overgang
  5 oktober 2021

  Oestrogenen hebben een positieve invloed op al je organen. Daarom is het logisch dat de overgang een aardverschuiving veroorzaakt in je lijf, je oestrogeenpeil wordt immers flink lager. Naast je hersenen, je botten, je gewrichten en spieren, je hart en je haar krijgt ook je huid een opdoffer. Ik las ergens een goede vergelijking met een matras....

  › Verder lezen
 • Wat je zwangerschap vertelt over je gezondheid in je latere leven
  Wat je zwangerschap vertelt over je gezondheid in je latere leven
  11 augustus 2021

  Als je naar je zwangerschappen kijkt zijn er veel complicaties die vooruit wijzen naar HVZ later in je leven! Dit zijn op een rij de factoren die je kans op HVZ verhogen en daarbij geldt: hoe meer en vaker deze complicaties voorkwamen, hoe hoger het risico. Lees ook het goede nieuws!

  › Verder lezen
 • IJzertekort en de overgang
  IJzertekort en de overgang
  14 juli 2021

  IJzertekort komt veel voor bij vrouwen en dat heeft natuurlijk te maken met menstruaties. Maandelijks bloedverlies zorgt tegelijkertijd voor verlies van ijzer. Juist ook in de overgangsjaren kun je heftige menstruaties hebben en hevig bloedverlies. Hoe zorg je ervoor dat je geen bloedarmoede krijgt?

  › Verder lezen
 • Gezonde barbecue, de beste 12 tips!
  Gezonde barbecue, de beste 12 tips!
  22 juni 2021

  Wie aan barbecueën denkt, denkt aan vlees, vlees en nog eens vlees. Nou ik niet! Dat kan echt veel beter en gevarieerder, de barbecue leent zich voor veel meer dan speklapjes en worsten. 12 tips om gevarieerd en gezonder te barbecueën plus 3 eenvoudige recepten voor een salade.

  › Verder lezen
 • De oplossing bij stuiterende hormonen in de overgang
  De oplossing bij stuiterende hormonen in de overgang
  8 mei 2021

  Hormonen, ze laten je soms goed weten wat ze allemaal kunnen. Als je stabiel bent merk je weinig van ze, maar als er schommelingen zijn, dan ben je de klos. Hormonen zijn stofjes die alle organen aansturen. Ze doen dat door kleine beetjes afgifte in je bloed, waarmee het vervoerd wordt naar de juiste plek. Een klein beetje verandering zorgt voor veel verwarring. Dit is dus precies wat je ervaart in de overgang.

  › Verder lezen
 • Je weerstand is belangrijker dan ooit
  Je weerstand is belangrijker dan ooit
  23 maart 2021

  Een goede weerstand is belangrijk voor je gezondheid. En nu het Coronavirus rondwaart hebben we er meer belangstelling voor dan ooit. 70% van je immuunsysteem zit in je darmen. Lees de voedingstips!

  › Verder lezen
 • Burn-out of de overgang?
  Burn-out of de overgang?
  26 februari 2021

  Bij een burn-out horen klachten als (over)vermoeidheid, slecht slapen, hoofdpijn, prikkelbaarheid, somberheid, huilbuien, angsten, niet meer kunnen ontspannen, gejaagdheid, vergeetachtigheid en paniekaanvallen. Dit zijn ook allemaal klachten die bij de overgang kunnen horen.

  › Verder lezen
 • Comfortfood, maar dan gezond
  Comfortfood, maar dan gezond
  27 januari 2021

  Comfortfood is warm, romig en zacht. Je zintuigen wentelen zich in het comfortabel gevoel van een gerecht met warmte-effect en een hoge verzadigingsfactor. Heerlijk dat voeding zo’n effect kan hebben, naast een arm om je schouder, een warme sjaal en een hete douche. 8 tips voor gezond comfortfood:

  › Verder lezen
 < 1 2 3 4 >  »