Blogs

Voedingsbodem voor jou, om te delen met anderen! 

 

 • Huidproblemen in de overgang
  Huidproblemen in de overgang
  5 oktober 2021

  Oestrogenen hebben een positieve invloed op al je organen. Daarom is het logisch dat de overgang een aardverschuiving veroorzaakt in je lijf, je oestrogeenpeil wordt immers flink lager. Naast je hersenen, je botten, je gewrichten en spieren, je hart en je haar krijgt ook je huid een opdoffer. Ik las ergens een goede vergelijking met een matras....

  › Verder lezen
 • Wat je zwangerschap vertelt over je gezondheid in je latere leven
  Wat je zwangerschap vertelt over je gezondheid in je latere leven
  11 augustus 2021

  Als je naar je zwangerschappen kijkt zijn er veel complicaties die vooruit wijzen naar HVZ later in je leven! Dit zijn op een rij de factoren die je kans op HVZ verhogen en daarbij geldt: hoe meer en vaker deze complicaties voorkwamen, hoe hoger het risico. Lees ook het goede nieuws!

  › Verder lezen
 • IJzertekort en de overgang
  IJzertekort en de overgang
  14 juli 2021

  IJzertekort komt veel voor bij vrouwen en dat heeft natuurlijk te maken met menstruaties. Maandelijks bloedverlies zorgt tegelijkertijd voor verlies van ijzer. Juist ook in de overgangsjaren kun je heftige menstruaties hebben en hevig bloedverlies. Hoe zorg je ervoor dat je geen bloedarmoede krijgt?

  › Verder lezen
 • Gezonde barbecue, de beste 12 tips!
  Gezonde barbecue, de beste 12 tips!
  22 juni 2021

  Wie aan barbecueën denkt, denkt aan vlees, vlees en nog eens vlees. Nou ik niet! Dat kan echt veel beter en gevarieerder, de barbecue leent zich voor veel meer dan speklapjes en worsten. 12 tips om gevarieerd en gezonder te barbecueën plus 3 eenvoudige recepten voor een salade.

  › Verder lezen
 • De oplossing bij stuiterende hormonen in de overgang
  De oplossing bij stuiterende hormonen in de overgang
  8 mei 2021

  Hormonen, ze laten je soms goed weten wat ze allemaal kunnen. Als je stabiel bent merk je weinig van ze, maar als er schommelingen zijn, dan ben je de klos. Hormonen zijn stofjes die alle organen aansturen. Ze doen dat door kleine beetjes afgifte in je bloed, waarmee het vervoerd wordt naar de juiste plek. Een klein beetje verandering zorgt voor veel verwarring. Dit is dus precies wat je ervaart in de overgang.

  › Verder lezen
 • Je weerstand is belangrijker dan ooit
  Je weerstand is belangrijker dan ooit
  23 maart 2021

  Een goede weerstand is belangrijk voor je gezondheid. En nu het Coronavirus rondwaart hebben we er meer belangstelling voor dan ooit. 70% van je immuunsysteem zit in je darmen. Lees de voedingstips!

  › Verder lezen
 • Burn-out of de overgang?
  Burn-out of de overgang?
  26 februari 2021

  Bij een burn-out horen klachten als (over)vermoeidheid, slecht slapen, hoofdpijn, prikkelbaarheid, somberheid, huilbuien, angsten, niet meer kunnen ontspannen, gejaagdheid, vergeetachtigheid en paniekaanvallen. Dit zijn ook allemaal klachten die bij de overgang kunnen horen.

  › Verder lezen
 • Comfortfood, maar dan gezond
  Comfortfood, maar dan gezond
  27 januari 2021

  Comfortfood is warm, romig en zacht. Je zintuigen wentelen zich in het comfortabel gevoel van een gerecht met warmte-effect en een hoge verzadigingsfactor. Heerlijk dat voeding zo’n effect kan hebben, naast een arm om je schouder, een warme sjaal en een hete douche. 8 tips voor gezond comfortfood:

  › Verder lezen
 • 10 tips voor gezonde feestdagen!
  10 tips voor gezonde feestdagen!
  16 december 2020

  Juist als je zelf gezond eet en bezig bent, schrik je soms van wat anderen allemaal in hun mond stoppen. En waarom zou je mee gaan doen omdat het december is? Andere aspecten van feest zijn toch minstens zo belangrijk? Richt daar je aandacht op en maak verschil!

  › Verder lezen
 • Hoe je lijf verandert in de overgang
  Hoe je lijf verandert in de overgang
  24 november 2020

  In de overgang verandert er van alles in je lichaam. Ook als je geen klachten ervaart, vinden deze veranderingen wel plaats. Het is daarom voor iedere vrouw belangrijk om op de hoogte te zijn van wat je zelf kunt doen om gezond te blijven en je risico’s te beperken.

  › Verder lezen
 < 1 2 3 4 >  »