Blogs

Voedingsbodem voor jou, om te delen met anderen! 

 

 • De overgang vraagt om een update!
  vrijdag 27 oktober 2023

  In de overgang verandert er van alles in je lichaam. Ook als je geen klachten ervaart, vinden deze veranderingen wel plaats! Het is belangrijk om je aan te passen aan deze veranderingen, anders loop je vast. Je computer loopt ook vast als je de updates overslaat.

  ›Verder lezen
 • Help je hormonen van heksen naar helden!
  woensdag 5 juli 2023

  Ben jij vrouw in de overgang en aan het tobben met klachten? Hormonen kunnen dat veroorzaken op zowel lichamelijk als mentaal vlak, maar het goede nieuws is dat je het zelf ook de hand in hebt.

  ›Verder lezen
 • Kun je testen of je in de overgang bent?
  donderdag 8 juni 2023

  Die vraag krijg ik vaak. Je kunt een zelftest kopen, waar een uitslag uitkomt. Maar de vraag is of het ook betrouwbaar is?

  ›Verder lezen
 • Gastblog - Kies de juiste kleuren voor je kleding als je haar grijs wordt!
  woensdag 10 mei 2023

  Met deze tips kun je zelf thuis aan de slag!

  ›Verder lezen
 • Lukt afvallen niet? Check dan je alibi!
  woensdag 18 januari 2023

  Wat is jouw alibi om niet te doen wat je eigenlijk zou willen doen? Ik val maar met de deur in huis, maar dit is vaak de reden waarom je plan om af te vallen of te veranderen mislukt. Je hebt een alibi!

  ›Verder lezen
 • Seksualiteit en de overgang
  woensdag 21 december 2022

  Relatieproblemen komen vaak voor als vrouwen in de overgang zijn. In mijn praktijk kom ik het erg vaak tegen. Als je lichaam verandert – zowel van binnen als van buiten – kan het moeilijk zijn verbinding te houden met elkaar. De meeste vrouwen krijgen vanaf de overgangsjaren te maken met een verminderd libido. Omdat de hormonen die voor je vruchtbaarheid zorgen laag worden na de overgang is het ook een logisch en biologisch mechanisme.

  ›Verder lezen
 • Je gelukshormoon serotonine roept om goede voeding!
  woensdag 16 november 2022

  Serotonine wordt ook wel gelukshormoon genoemd. Klachten zoals depressie, slaapstoornissen, overgewicht, vermoeidheidsklachten en onrust hebben verband met een ontregeling van serotonine. Serotonine wordt gemaakt uit eiwitten die zich in je voeding bevinden!

  ›Verder lezen
 • Je gebruikt meer soja dan je denkt!
  donderdag 6 oktober 2022

  75% van alle soja die wordt geproduceerd in de wereld wordt gebruikt als veevoer. Dat betekent dat er soja zit in alle dierlijke producten zoals vlees, kaas, zuivel en eieren. Omdat de voeding van de gemiddelde Europeaan dierlijk is, kom je dan uit op een verbruik van 60 kilo soja op jaarbasis.

  ›Verder lezen
 • 6 tips om je beter te voelen bij mentale klachten in de overgang
  donderdag 11 augustus 2022

  Bij de overgang denken de meeste vrouwen aan opvliegers. Maar naast opvliegers zijn er ook heel wat andere klachten te noemen zoals vermoeidheid, slecht slapen, gewrichtspijn, blaasontstekingen en hoofdpijn. Mentale klachten zijn wat minder bekend, maar kunnen je leven danig overhoop gooien. Hormonen hebben namelijk ook invloed op je hersenen.

  ›Verder lezen
 • Overgang en hoog cholesterol
  woensdag 13 juli 2022

  In de overgang verandert er iets in je vethuishouding. Oestrogenen stimuleren de vorming van het goede cholesterol en hebben zo een gunstige werking op de vetstofwisseling. Na de overgang wordt je oestrogeen laag en dan loop je deze gunstige werking dus mis. Daarom komt het veel voor dat vrouwen een te hoog cholesterol ontwikkelen vanaf de overgangsjaren!

  ›Verder lezen