Blogs

Voedingsbodem voor jou, om te delen met anderen! 

 

 • Gezonde maaltijden voor op de camping
  Gezonde maaltijden voor op de camping
  27 juni 2018

  Koken op de camping is voor de meeste mensen een uitdaging. Je hebt minder kookpitten en pannen tot je beschikking, het is (hopelijk :)) warm buiten en je hebt ook weinig zin om lang in de (buiten)keuken te staan. Geen nood, een gezonde maaltijd kan zo op je picknicktafel staan! Tips voor snelle maaltijden, waar je hooguit 2 pannen voor nodig hebt:

  › Verder lezen
 • Gebruik je huis(houden) als sportschool
  Gebruik je huis(houden) als sportschool
  6 juni 2018

  We zitten te veel en bewegen te weinig. Dat horen we vaak en het klopt ook voor de meesten van ons. We hebben ook een makkelijk en luxe leven. Je stapt in de auto of op je scooter, de elektrische fiets is hip, stofzuigen, dweilen en ramen zemen laten we graag aan de huishoudelijke hulp over, de afstandsbediening zorgt ervoor dat we lekker

  › Verder lezen
 • Overgang en stemmingswisselingen
  Overgang en stemmingswisselingen
  17 mei 2018

  Zomaar in huilen uitbarsten of om niks boos worden. Je somber voelen en wegkruipen, opeens geen zin meer hebben om naar feestjes te gaan, terwijl je altijd zo'n vrolijke vrouw was. Je bent uit balans en voelt je labiel...

  › Verder lezen
 • 10 verbeterstappen naar een gezonder eetpatroon
  10 verbeterstappen naar een gezonder eetpatroon
  18 april 2018

  Ik stond vandaag bij de bakker in de rij om een volkorenbrood met sesam te kopen. De mensen voor mij kochten zonder uitzondering rommel: witte puntjes, gevulde koeken, tompoezen, eierkoeken, slagroomgebakjes… Ook in de supermarkt rijden er heel wat boodschappenkarretjes rond volgeladen met eten dat je geen voedsel kunt noemen. Kijk eens in jouw boodschappenkarretje!

  › Verder lezen
 • Zuivel en botontkalking, oorzaak of gevolg?
  Zuivel en botontkalking, oorzaak of gevolg?
  27 februari 2018

  In Westerse landen wordt meer zuivel gebruikt en komt osteoporose vaker voor dan in landen waar weinig zuivel wordt gebruikt. Maar kun je daarom zuivel de schuld geven van botontkalking?

  › Verder lezen
 • Gastblog - De rijpere huid & make-up
  Gastblog - De rijpere huid & make-up
  6 februari 2018

  Een ouder wordende huid vraagt extra aandacht en verzorging. Naast jouw mooiste kleuren en eigen stijlpersoonlijkheid is make-up een fijn middel om er verzorgd uit te zien. Goed voor jezelf zorgen begint van binnen.

  › Verder lezen
 • Soja, waarom ja!
  Soja, waarom ja!
  23 januari 2018

  Vrouwen in de overgang adviseer ik sojaproducten te gebruiken. Ik merk vaak aan de reacties dat soja een negatieve bijsmaak heeft. Dat komt door berichten in de media en het is ook lastig om feiten en meningen niet te verwarren in deze discussie. Hoe zit het?

  › Verder lezen
 • Zo lukt het wel met je goede voornemens
  Zo lukt het wel met je goede voornemens
  3 januari 2018

  Een mens houdt niet van veranderen, het roept weerstand op in al je vezels. Dat is een soort beveiligingssysteem van je hersenen. Veel mensen zullen het herkennen: je wilt van alles, maar krijgt het niet voor elkaar. Vandaar die goede voornemens elk begin van een nieuw jaar? Het is moeilijk en heeft niets te maken met je motivatie. Het is verklaarbaar

  › Verder lezen
 • Gastblog - 13 kledingtips voor een veranderend figuur
  Gastblog - 13 kledingtips voor een veranderend figuur
  30 november 2017

  Als je in de overgang komt veranderen je lichaamsproporties en je gewicht neemt soms toe. Ik merk vaak dat vrouwen in de overgang zich afvragen of ze nog wel aantrekkelijk zijn. Het tegendeel is waar! Juist je innerlijke schoonheid die door je jaren meer en meer zichtbaar wordt maakt je uniek! Hieronder vind je een aantal tips hoe je het positieve kunt accentueren en datgene wat jij minder mooi vindt, kan camoufleren. Ook vind je handige kledingtips voor in de overgang.

  › Verder lezen
 • Lekkers en het allerlekkerst
  Lekkers en het allerlekkerst
  21 november 2017

  Dit is onmiskenbaar de tijd van het jaar dat er het meest wordt gesnoept. De sint en kerst zijn ons alibi om ons uit te leven met speculaas, chocola en andere zoetigheid. Hoe doe ik het zelf? Ik houd ook van speculaas en chocola. Vroeger nam ik

  › Verder lezen
 1 2 3 >  »