Blogs

 • Stress en overgang zorgen samen voor hoger verzuim
  Stress en overgang zorgen samen voor hoger verzuim
  8 januari 2019

  Veel vrouwen hebben stress door de combinatie werk en gezin. Vrouwen zijn in de overgang al uit balans en moeten er meer energie in steken om staande te blijven. Ze worden extra kwetsbaar voor stress, omdat de bijnieren in de overgang een dubbele taak krijgen: naast het produceren van stresshormoon (cortisol) nu ook van oestrogeen. In geval van stress krijgt cortisol voorrang! En dat betekent weer verergering van overgangsklachten.

  › Verder lezen
 • De overgang hoort erbij?
  De overgang hoort erbij?
  15 juni 2018

  Wat maakt dat vrouwen liever zeggen: het hoort erbij, het is privé, ik wil er geen mannen mee lastig vallen, ik wil niet bij een probleemgroep horen? Uit de enquête die ik onlangs hield onder werkende vrouwen in de overgang kwam, dat het zo voor de meeste vrouwen voelt.

  › Verder lezen
 • Hormonen op de werkvloer
  Hormonen op de werkvloer
  20 februari 2018

  Waar denk je aan als je het hebt over hormonen en werken? Misschien wel het eerste aan flirtende collega’s of aan een zwangere collega? Ik denk dat vrouwen vanaf een jaar of 40 aan iets anders denken: de overgang. Maar een ding is zeker: hormonen zijn altijd aanwezig op de werkvloer! Onlangs hield ik een enquête onder werkende vrouwen in de overgang. Daar kwam uit

  › Verder lezen
 • Zwangerschap versus overgang op je werk
  Zwangerschap versus overgang op je werk
  14 november 2017

  Ben je als vrouw door de tijd van zwangerschap en kleine kinderen heen, staat de overgang voor de deur. Dit is de realiteit voor alle vrouwen. Maar zoals er op je werk begrip, aandacht en verlofmogelijkheden waren toen je zwanger was en kleintjes had, zo val je in een gat als je in de overgang komt. Er is geen aandacht voor en vaak is het niet eens bespreekbaar op je werk. Terwijl het een reden is voor meer ziekteverzuim. Er is nog een verschil,

  › Verder lezen
 • Werken in je opvliegerjaren
  Werken in je opvliegerjaren
  26 september 2017

  Het zou een hot onderwerp op de werkvloer kunnen zijn, ware het niet dat het een taboe is: de overgang.

  › Verder lezen
 • De overgang is een baan op zich
  De overgang is een baan op zich
  2 augustus 2017

  Het lijkt een tegenstelling de overgang en je baas. Maar daar gaat verandering in komen! Want het zal steeds vaker voorkomen dat er vrouwen op de werkvloer rondlopen met overgangsklachten. Die klachten belemmeren je in je werk, want probeer jij maar eens hetzelfde te presteren als je slecht slaapt, als je vergeetachtig wordt en als je energiepeil zakt onder zeeniveau. Dat is voor jou als werknemer niet alleen heftig, maar ook een probleem dat je werkgever aangaat.

  › Verder lezen